Over ons

Marijke van Dommelen is in 1984 als fysiotherapeute afgestudeerd aan de S.A.F.A. te Amsterdam. In 1985 is zij naar Amerika vertrokken.

Zij heeft van 1985 tot 1988 bij Mercy Health Center in Dubuque, Iowa gewerkt. Zij werkte daar op de revalidatieafdeling en behandelde daar mensen met neurologische aandoeningen en begon langzamerhand zich te specialiseren als kinderfysiotherapeut.

In 1988 kreeg zij een baan als kinderfysiotherapeut bij een poliklinische revalidatie kliniek in Columbia, South Carolina. Van 1994 tot 1997 werkte zij als kinderfysiotherapeut bij een prive kliniek.

In Amerika heeft zij veel cursussen gevolgd over kinderfysiotherapie en revalidatie.

In 1997 verhuisde zij naar Nederland en in januari 1998 volgde zij haar eerste cursus met betrekking tot fysiotherapie bij bekkenbodem klachten. Zij raakte enthousiast over bekkenfysiotherapie en volgde zoveel mogelijk cursussen met betrekking tot bekkenbodem klachten en bekkenpijn/ bekkeninstabiliteit. In 2008 heeft zij haar opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut afgerond. Zij heeft in 2009 de bekkentherapie opleiding van Cecile Röst gevolgd.

Ronald van Dommelen is algemeen fysiotherapeut. Na zijn opleiding aan de S.A.F.A. in Amsterdam is hij in 1985 naar Amerika vertrokken om daar te werken. De eerste baan was in een ziekenhuis in Dubuque Iowa. Hij behandelde daar veel mensen na operatieve ingrepen, ondermeer knie replacements, heup replacements. Hij werkte daar ook in de polikliniek en behandelde vooral mensen met orthopedische klachten. Wondbehandeling was ook een belangrijk onderdeel van het werk.

In 1989 is hij van baan veranderd en werd hij Center Manager van een orthopedische kliniek in Columbia, South Carolina. Het werk bestond uit het behandelen van de orthopedische klachten en revalidatie na operatieve ingrepen. Daarnaast bestond het werk ook uit een deel management en marketing. Vlak voor terugkeer naar Nederland heeft hij nog 4 maanden gewerkt aan het opzetten van een poliklinisch centrum voor fysiotherapie en ergotherapie. In 1997 is hij naar Nederland teruggekeerd en heeft hij samen met Marijke de praktijk overgenomen van Mevrouw Hannenberg.
Hij heeft vele kursussen gevolgd in Amerika ondermeer manuele therapie, Mc Kenzie en hij heeft zijn diploma: Master in Health Sciences gehaald op de Universiteit van Indianapolis.
In Nederland heeft hij de opleiding Cyriax gevolgd en diverse andere kursussen.