Tarieven 2023

Prijslijst per 01-01-2023Prijs
Zitting Fysiotherapie € 35,00
Zitting Bekkenfysiotherapie € 48,00
Fysiotherapeutisch onderzoek eenmalig € 60,00
Extra lange zitting € 48,00
Screening (zonder verwijzing) € 15,00
Intake en screening € 52,00
Intake na verwijzing € 50,00
Toeslag voor behandeling aan huis € 15,00
Toeslag voor behandeling in instelling € 15,00
Telefonisch consult € 15,00
Niet nagekomen afspraak. 75% *

* Afspraken die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht tegen 75% van het vastgestelde tarief van de voorgenomen behandeling.

Wij hebben een contract met meerdere zorgverzekeraars. Wij declareren de behandelingen bij de zorgverzekeraar, waarmee wij een contract hebben. Als wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar dan krijgt u de nota. Die kan u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar, die vergoedt dan meestal tussen de 50 tot 100%. Dit kunt u nakijken bij uw zorgverzekeraar.
Wanneer fysiotherapie niet voor vergoeding in aanmerking komt, dan krijgt u de nota. U bent verantwoordelijk voor het betalen van de nota.

De fysiotherapie en bekkenfysiotherapie vergoeding komt meestal uit de aanvullende verzekering. Alleen als uw probleem een aandoening is, die voorkomt op de chronische lijst, dan komt na de eerste 20 behandelingen de vergoeding uit de basisverzekering.

U kunt ons bellen of mailen om te kijken of uw probleem in aanmerking komt voor vergoeding uit de basisverzekering.

In geval van incontinentie kunnen de eerste 9 behandelingen vergoed worden vanuit de basisverzekering. Hiervoor is meestal wel een verwijzing van de arts voor incontinentie noodzakelijk.

Eigen risico

De fysiotherapie die onder de basisverzekering valt, doet ook mee in de regeling van het verplicht eigen risico.
In de andere gevallen valt fysiotherapie niet in de regeling van het eigen risico.

Veranderingen voor 2023

Wij hebben een contract met de labels van Zilveren Kruis en CZ, verder ONVZ, DSW en ASR. (zie ook onder de home pagina welke labels hieronder vallen) Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij bovenstaande zorgverzekeraars.

Vergoedingen voor VGZ voor niet gecontracteerde fysiotherapie: Dit is ca 50% van de bovenstaande tarieven. Dus voor een zitting fysiotherapie vergoeden zij € 17,50. Een zitting Bekkenfysiotherapie wordt € 24 vergoed. Dit zijn zeer slechte vergoedingen.

Menzis vergoedingen voor niet gecontracteerde zorg voor 2023 zijn te vinden via deze link.

Mocht u nog vragen hebben, laat het ons dan weten.